Nieuws

Markt­plein Zee­brug­ge krijgt gron­di­ge facelift

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het marktplein van Zeebrugge wordt heraangelegd, met het accent op vergroening en duurzaamheid. De werken starten op 29 januari en zullen zowat vier maanden duren. De kosten zijn berekend op bijna 1 miljoen euro.

Het marktplein zal zoveel mogelijk worden onthard, maar er blijft wel plaats voor de wekelijkse markt, en andere evenementen. Het plein van 6500 vierkante meter zal veel groener worden, met 28 nieuwe bomen, meer dan 1000 vierkante meter bijkomend groen, ruimte voor bloemen en struiken, en een zandspeelzone. De heraanleg past in de Blue Deal van Vlaanderen, de strijd tegen droogte en waterschaarste. Brugge krijgt een subsidie van meer dan 100.000 euro.

Marktplein zeebrugge 1
Marktplein zeebrugge 2

Mercedes Van Volcem, Schepen van Openbare Werken Brugge: "In de zomer hebben we heel veel droogte, en schreeuwen we om water en regen. Sedert november regent het voortdurend, en dan vergeten de mensen de nood om water te laten infiltreren, en in de bodem te houden. Met de klimaatverandering zullen we dat meer en meer tegenkomen, periodes waarin het te droog is, en periodes waarin het te nat is. Telkens we kunnen, gaan we in op de suggesties van Vlaanderen om te ontharden."

Jeroen Sap
Ben Storme