Nieuws

Advo­caat van man die zijn ex dood­de: Hij heeft spijt, het was een impul­sie­ve daad’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De advocaten van de man uit Menen die woensdag zijn ex-partner, een juffrouw van de basisschool De Graankorrel in Wervik, om het leven bracht, zeggen dat het om een impulsieve daad ging. De man ging zelf tot bekentenissen over bij de onderzoeksrechter. Volgende week dinsdag komt hij voor de raadkamer.

Gregory Everaert, advocaat: "Meneer heeft bekentenissen afgelegd, hij heeft heel veel spijt  van zijn daden. Hij heeft ook al meermaals aangegeven dat hij wou dat het nooit gebeurd was. Het was een impulsieve daad."

In ziekteverlof

De man van 37 jaar, die leerkracht is aan het VTI in Menen, bracht woensdagmiddag zijn ex-vrouw om het leven. De juf van 42 jaar woont in Geluwe en was naar de woning van haar ex getrokken om dingen op te halen. De dader was al enkele maanden met ziekteverlof en verbleef ook even in een psychiatrisch centrum.

2023-10-05 - FLASH_0510_Qoverlijden_20231005123101.mp4 - nyWvlvZJx_4.jpg
Nieuws

Moord Menen: ex-partner bekent dat hij haar doodde

"Die relatiebreuk was één van de factoren die ervoor zorgden dat hij mentaal in een heel diepe put zat."

Gregory Everaert - advocaat dader

Gregory Everaert: "Hij had het moeilijk. Ik kan bevestigen dat hij het inderdaad heel moeilijk heeft en dat dat al een hele periode zo is. En dat kwam ook door de relatiebreuk."

Moord menen juf

Juf Annelies was opnieuw verloofd, maar de advocaat van de verdachte ontkent dat dit het motief is. Het ex-koppel heeft twee kinderen van 15 en 17 jaar. "Het enige wat ik daarover wil bevestigen is dat hij ook ten aanzien van zijn kinderen met een heel groot schuldgevoel zit omdat hij hun mama het leven heeft ontnomen."

Kate Baert
Ben Storme