Nieuws

Moord Menen: ex-part­ner bekent dat hij haar doodde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de Nieuwstraat in Menen is woensdag een vrouw van 42 dood gevonden bij haar ex. De man heeft intussen bekend dat hij zijn e om het leven bracht. Hij is aangehouden voor moord. Dat bevestigt zijn advocaat aan onze redactie.

Het slachtoffer gaf les in het eerste leerjaar in de gemeentelijke vrije basisschool De Graankorrel in Wervik. "Deze gruwelijke gebeurtenis komt bij ieder van ons binnen als een schok en wij betreuren het verlies van onze collega. We zullen haar herinneren als schat van een juf en collega." De school heeft een online rouwregister geopend.

De ex van het slachtoffer is een leerkracht aan het VTI in Menen. Het ex-koppel heeft twee tienerkinderen van 15 en 17 jaar. Hij is gisteravond nog opgepakt en bekende vanmorgen dat hij de moeder van zijn kinderen om het leven bracht. 

De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden, dinsdag zal hij voor de raadkamer verschijnen. Die zal dan moeten beslissen of hij nog een maand langer in de cel moet blijven.

Verdacht overlijden Menen

School begeleidt leerlingen: "we moeten veiligheid bieden"

De school heeft vanmorgen ook de leerlingen moeten inlichten. "We hebben een draaiboek rond het overlijden van leerlingen, maar ook één rond het overlijden van leerkrachten," zegt directeur Jos Depoortere. "Het allerbelangrijkste is eigenlijk die kinderen veiligheid geven en ook een antwoord op de vragen die er komen."

"Er was een groep van het zesde leerjaar die vorig jaar les had gekregen van juf Annelies en die had nood aan een wandeling buiten. Daar zijn spontaan gesprekken naar boven gekomen. In allerlei klassen zijn er tekeningen gemaakt en wordt er nagedacht, gepraat en gehuild."

Celien Tanghe
Belga