Nieuws

Licht­wan­de­ling Win­ter­gloed lokt 570.000 bezoe­kers naar Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De lichtwandeling Wintergloed in Brugge klokt af op 570.000 bezoekers. Dat meldt schepen en voorzitter van Brugge Plus, de vzw die instaat voor de organisatie, Franky Demon (CD&V). Hij belooft in 2024 alvast een nieuwe editie.

Het lichtfestival bestond dit jaar uit tien installaties. "De bezoekersaantallen overtroffen onze verwachtingen", zegt Demon. Bezoekers vonden deze editie een van de beste. "Uit een bevraging bij bezoekers blijkt dat de lichtwandeling een zeer hoge score krijgt van 8,7 op 10."

Er waren onder meer enkele interactieve installaties, zoals 'Heartbeats' aan de Sint-Walburgakerk en de lichtgevende stapstenen 'Waterdrop' aan Sint-Anna. Ook de installatie 'De Story of The Swans', waarbij beelden op water werden geprojecteerd, viel erg in de smaak bij het publiek.

2020-11-12 00:00:00 - Brugge stelt bijzondere corona-editie van Wintergloed voor
Nieuws

Vijfde editie van Wintergloed haalt inspiratie bij noorderlicht

Vervolg in 2024

Ondanks de slechte weersomstandigheden bleven de technische problemen beperkt. "Er waren weinig tot geen problemen en als er waren, werden die meteen opgelost", zegt Demon. Hij belooft alvast een nieuwe editie in 2024. "Bezoekers gaven graag mee dat de lichtbelevingswandeling een reden was om naar Brugge af te zakken en wij willen de Bruggelingen en hen volgend jaar graag opnieuw een inspirerende lichtbelevingswandeling aanbieden."

Celien Tanghe
Belga