Nieuws

Leden van har­de kern Club Brug­ge ver­nie­len deur van Brug­se fri­tuur na stadsderby

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politie heeft vijf Club Brugge-supporters opgepakt na een aanval op een frituur in Brugge, na de wedstrijd tegen Cercle. Het gaat om leden van de harde kern van blauwzwart. Ze gebruikten vuurwerk om de zaak te bestormen. Eén verdachte blijft aangehouden op verdenking van bendevorming en brandstichting.

In frituur 'de 4 seizoenen' aan de Sint-Pieterszuidstraat in Brugge zaten enkele uren na de Brugse derby supporters van Cercle Brugge iets te eten. Een groep supporters van Club Brugge zou de zaak bestormd hebben met vuurwerk.

Gebarsten glas

Klanten in de frituur konden de deur barricaderen waardoor de supporters niet naar binnen konden. Het glas van de deur is gebarsten.

Volgens de zaakvoerder sloegen de daders op de vlucht, maar de politie heeft vijf verdachten kunnen oppakken.

Het parket laat weten dat de onderzoeksrechter een van de verdachten heeft aangehouden op verdenking van bendevorming en brandstichting. Drie andere mannen werden onder voorwaarden vrijgelaten, ze krijgen onder meer huisarrest tijdens, voor en na de wedstrijden van Club Brugge. Ze mogen ook geen contact hebben met andere supporters. Een vijfde verdachte mocht eerder al beschikken. 

Belgaimage 79848908
Sport

Geen doelpunten in spannende Brugse derby

Vandalisme voetbal1
Vandalisme voetbal2
Redactie