Nieuws

Kunst­bi­ën­na­le PAS­SIO neemt bezoe­kers mee op wan­de­ling door­heen de stad

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Kortrijk is de hedendaagse kunstbiënnale PASSIO gestart met werk van onder meer Koen Vanmechelen en Kortrijkzaan Colin H. Van Eeckhout, bekend als zanger bij Amenra . De expo loopt op drie locaties: de Sint-Maartenskerk, de Sint-Michielskerk en Pand00X.

De titel van de biënnale is dit jaar ‘Il camino’. Een verwijzing naar de tocht die ieder mens aflegt in zijn leven. Het centrale kunstwerk van deze editie is de video ‘Ricordo di un dolore’ (‘Herinnering aan een pijn’) van het Italiaanse kunstenaarsduo Masbedo.

"In de tentoonstelling staan psychische kwetsbaarheid, draaglast en draagkracht centraal. We leven in een wereld die zo snel verandert, waarin veel mensen niet meer kunnen volgen, niet meer goed in hun vel zitten” zegt curator Klaas Verscheure uit Kortrijk. “Deze thema’s zijn brandend actueel en schreeuwen om meer aandacht. Kunst kan op zo een moment een rustpunt bieden, een reddingsboei waaraan je je even kan vasthouden, een bron van zingeving."

Wandeling door de stad

Koen Vanmechelen maakte speciaal voor deze tentoonstelling de installatie ‘The Waiting Room’ met bestaand werk. Kortrijkzaan Colin H. Van Eeckhout bekend als zanger bij Amenra toont een bronzen sculptuur. Renato Nicolodi die eerder te zien was tijdens Triënnale Brugge , pakt uit met verschillende sculpturen.

Il Camino is opgevat als een wandeling door de stad. In de Sint-Michielskerk en ook in PAND00X krijg je werk van kunstenaars te zien die nog aan het begin van hun carrière staan. De expo is gratis en loopt tot 7 april 2024.

Expo Passio
Expo Passio
Expo Passio
Expo Passio
Celien Tanghe
Nathalie Dewulf