Nieuws

Kor­te keten slaat aan: boer Bart opent twee­de hoeveslagerij

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Ondanks de moeilijke tijd die de sector nu beleeft blijven veel landbouwers geloven in hun stiel. Zo breidt boer Bart uit Vladslo zijn landbouwbedrijf nog uit met een extra hoeveslagerij, naast de hoevewinkel bij zijn boerderij.

Alles wat Bart Syryn in z’n hoeveslagerij in Vladslo verkoopt gaat door zijn handen en niets gaat verloren. En dat lijkt goed aan te slaan bij de klanten. Van z’n hoevewinkeltje is Bart net verhuisd naar een authentieke slagerij in Woumen. “De korte keten vind ik wel heel belangrijk. In vergelijking met warenhuizen proef ik zeker het verschil”, vertelt een klant.

Hoeveslagerij

Eerlijke prijs

Sinds de coronacrisis proberen meer landbouwers een graantje mee te pikken van het succes van korte keten. Het is voor veel landbouwers een manier om het hoofd boven water te houden.  Zo is een eerlijke prijs voor de boer maar één van de vele pijnpunten op de reguliere markt. Via de hoeveslagerij krijgt Bart wel meer geld voor z'n waar.

“We moeten ons wapenen en niet naïef zijn dat alles vanzelf zal lopen in de toekomst. Er zullen altijd uitdagingen zijn en die kunnen ook positief zijn.”

Bart Syryn, landbouwer & hoeveslager
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Celien Tanghe