Nieuws

Des­ti­ny’s droom komt uit: ze rijdt als prin­ses in een koets door de stad

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De droom van de 7-jarige Destiny Devriendt is vandaag uitgekomen. Want ze is één van de winnaars van een wedstrijd die de stad Oostende organiseerde. Destiny werd omgetoverd tot een prinses en mocht een ritje maken in een koets door de stad.

Stad Oostende organiseerde vorig jaar de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Een groot succes. Er liepen ruim 800 dromen binnen. Carole Gheysen, Stadsmarketing Oostende: “We zijn met een jury samengekomen. We hebben alle brieven gelezen, anoniem natuurlijk. Dan zijn we tot een Top 10 gekomen die we gebaseerd hebben op creativiteit en realiseerbaarheid. Uit de Top 10 heeft de Kindergemeenteraad een ultieme winnaar gekozen. Dat is Babette Landrieux (10). Zij wil een beachfestival voor alle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Dat zal plaatsvinden eind juni.”

Prinses
Prinses2
Prinses3

Tien andere dromen krijgen een juryprijs. En daar is de droom van Destiny bij. En ze genoot er met volle teugen van, samen met twee nichtjes. Destiny Devriendt: “Ik heb voor mijn nichtjes gekozen. Er waren wel meer vriendinnetjes die meewilden. Maar het was toch niet moeilijk om te kiezen.”

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Ben Storme