Nieuws

Knuss is bes­te West-Vlaam­se star­ter in 2022

2023-02-14 00:00:00 - Knuss is beste West-Vlaamse starter in 2022

Het bedrijf Knuss uit Kortrijk is verkozen tot de West-Vlaamse starter van het jaar 2022. Dat laat Unizo West-Vlaanderen weten. Het bedrijf maakt stoel- en zetelverwarming.

"Guillaume en Lowie willen met hun innovatief idee de gasverwarmers in de horeca verbannen. Die zorgen namelijk voor veel uitstoot. Met hun product (stoelverwarming), willen ze dan ook bijdragen aan de Greendeal van Europa", zegt Unizo West-Vlaanderen.

“Zetelverwarming bestaat al langer, maar met onze technologie gaan we een stap verder”, zeggen de heren vastberaden.

"Op-en-top ondernemen"

“Ook dit jaar was het moeilijk om een winnaar te kiezen uit alle deelnemende starters”, zegt gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen, Vincent Kint.

“De jury keek toe hoe elke ondernemer op een vastberaden manier zijn of haar idee kwam voorstellen en wist al snel dat ze voor een moeilijke keuze stonden. Elke ondernemer probeerde de jury te overtuigen met een vernieuwend concept waarvoor veel ondernemingszin en lef nodig was, maar uiteindelijk kon het creatieve en innovatieve idee van Guillaume en Lowie de jury het meest overtuigen.”

Het innovatieve idee kwam oorspronkelijk uit een schoolopdracht tijdens de opleiding Industrieel Productontwerpen. Daar moesten ze het ontwerp doen van een product, gebaseerd op warmtetechnologie. Het verwarmd kussen was geboren. Na hun studies besloten Lowie en Guillaume het idee verder uit te werken. Intussen kunnen ze al op heel wat interesse rekenen uit de meubelindustrie en de horeca.

Ook het ecologische aspect is een belangrijke drijfveer. Bij de stoelverwarming gaat geen warmte verloren en is er geen CO2-uitstoot.

Redactie