Nieuws

Kin­der­op­vang Pas­sen­da­le geschorst na klach­ten, 25 kin­de­ren plots zon­der opvang

2022-09-23 00:00:00 - Kinderopvang Passendale geschorst na klachten, 25 kinderen plots zonder opvang

Het agentschap Opgroeien heeft een kinderopvang in Passendale tijdelijk geschorst na enkele klachten. Die zullen ze nu verder onderzoeken. Dat schrijft de Krant van West-Vlaanderen en het bericht is door Opgroeien bij Belga bevestigd. Het gaat om het initiatief Calimero, een opvang met 25 plaatsen. Het agentschap zoekt nu samen met het lokale bestuur naar een oplossing voor de betrokken ouders.

Volgens KW kregen de ouders woensdagavond te horen dat de crèche vanaf donderdag zou sluiten. Gisteravond zijn de ouders en de gemeente op de hoogte gebracht dat het agentschap Opgroeien de kinderopvang tijdelijk stopgezet heeft na enkele klachten. Wat de specifieke inhoud van die klachten is, is niet bekend.

"Het klopt dat we het initiatief bij dringende noodzakelijkheid hebben geschorst na klachten. Het gaat om een tijdelijke maatregel. We onderzoeken nu of en onder welke voorwaarden het initiatief opnieuw kan openen", zegt Nele Wouters van het Agentschap Opgroeien. De schorsing loopt in principe tot 6 januari, maar het agentschap wil de klachten snel onderzoeken.

Snel oplossing zoeken

Volgens Wouters wordt er nu met het lokale bestuur gekeken naar een oplossing voor de betrokken ouders en kinderen. Volgens schepen van Kinderopvang, Joachim Jonckheere (#TEAM8980) is de beslissing gemaakt in belang van de veiligheid en gezondheid van de kinderen in de opvang. "In die kinderopvang is er plaats voor 25 kinderen. Voor die kinderen en ouders moeten we nu een oplossing zoeken. In totaal hebben we in onze gemeente 175 opvangplaatsen voor kinderen en nu moet plots 15 procent daarvan een nieuwe locatie zoeken. Dat wordt geen gemakkelijke opdracht, maar gelukkig zijn de grootouders een grote hulp en krijgen we ook lokaal heel wat begrip", zegt Jonckheere.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga