Kin­der­dag­ver­blijf Lich­ter­vel­de is weer open

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Kinderopvang ’t Paddestoeltje in Lichtervelde, dat begin vorige week dicht moest na klachten van een ex-medewerkster, gaat vandaag weer open. Een andere uitbater, de bvba Stann – De Kikker uit Zeebrugge, zal de opvang garanderen.

Kind & Gezin trok vorige week maandag de vergunning in nadat de politie een onderzoek startte naar onregelmatigheden. Volgens een ex-werkneemster mishandelde de uitbaatster uit Torhout een kind toen ze het eten gaf. Naar verluidt zouden daar ook beelden van bestaan. Ze zou ook een ander kindje eerder buiten hebben gezet in zijn kruippakje en beet een kindje dat naar kinderen beet.

Oude uitbaatster niet meer aanwezig

De uitbaatster zat na verhoor een nachtje in de cel, maar werd een dag later vrijgelaten. Zijzelf mag voorlopig niet meer voor kinderen zorgen, maar mocht het kinderdagverblijf weer openen als ze andere zorgverantwoordelijken vond. Dat is nu dus gebeurd, waardoor de groepsopvang waar 18 kindjes verblijven, maandag 26 maart weer open kan.

De kindervang zal georganiseerd worden door Groepsopvang De Kikker –Stann bvba uit Lissewege, gerelateerd aan het inkomenstarief zoals voorheen. De ouders van de 18 betrokken kinderen zijn zaterdag ingelicht over de overname. De nieuwe uitbater garandeert de continuïteit ‘zo lang als nodig’. De twee werkneemster blijven aan boord, de vroegere uitbaatster zal er fysiek niet meer aanwezig zijn. De Kikker is actief in de regio Brugge met vestigingen in Sint-Michiels, Sint-Andries, Lissewege en Zeebrugge.  

Bekijk ook

Lorenzo Dejonghe