Nieuws

Iets meer toe­ris­ten tij­dens paas­va­kan­tie in Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Tijdens de afgelopen paasvakantie bezochten 422.000 toeristen de historische binnenstad van Brugge. Dat is 1% meer in vergelijking met de paasvakantie 2023.

Traditioneel scoort het verlengde paasweekend zeer goed en dat was ook dit jaar niet anders. Paaszaterdag was de absolute topdag. Toen werden er via mobiele data 47.000 bezoekers in de stad geteld.

Atypische vakantie door spreiding

Het paasweekend was druk, maar Brugge verwelkomde op de andere dagen minder bezoekers in vergelijking met 2023. Maar dat heeft vooral te maken dat onze paasvakantie dit jaar niet samen viel met passvakantie in andere Europese landen. Daardoor werden de bezoekersaantallen niet over twee maar over drie weken werden gespreid.

“Dankzij een betere spreiding van het toerisme houden we de stad leefbaar voor onze inwoners.”

Mieke Hoste

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “Globaal gezien kijken we tevreden terug op de afgelopen periode en vooral naar de bonus die nu nog volgt, want pas eind deze maand hebben onze Waalse landgenoten en de Nederlanders hun lentevakantie. Dat is goed nieuws, want dankzij een betere spreiding van het toerisme houden we de stad leefbaar voor onze inwoners, kunnen onze toeristische ondernemers zich beter organiseren en kunnen we beter aan de verwachtingen van onze bezoekers voldoen.”

Ben Storme