Nieuws

Wel­ke leer­ling wordt Belof­te­vol­le Hovenier?

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het Land- en Tuinbouwinstituut (LTI) in Oedelem, bij Beernem, strijden negentien tuinbouwscholen, waaronder vier West-Vlaamse, voor de titel ‘Beloftevolle Hovenier’ plaats. Het is de preselectie, waarbij per school drie leerlingen twee praktische proeven moeten uitvoeren. Ook hun kennis wordt getest.

Wie wordt beloftevolle tuinman, of -vrouw? In het Land- en Tuinbouwinstituut in Oedelem geven leerlingen het beste van zichzelf om die titel op hun naam te plakken.

Test als toekomstige werknemers

Om te kunnen slagen, moeten ze twee praktische proeven afleggen en ook hun kennis over de planten is belangrijk. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. "Hier kunnen ze proeven van wat wij als onderneming verwachten van onze toekomstige werknemers. Ze krijgen punten op veilig werken, hoe ze werken, communicatie, teamwork en hun kennis", vertelt Kristof Van Vlasselaer van de commissie Groen Ondernemen.

Per school strijden drie leerlingen voor de drie finaleplaatsen. De finale vindt plaats in mei tijdens de tuindagen van Beervelde, in het Oost-Vlaamse Lochristi.

Celien Tanghe