Nieuws

Hoo­li­gan onder voor­waar­den vrij na aan­val op fri­tuur in Brugge

Frituur vier seizoenen

De Brugse raadkamer heeft een Bruggeling onder voorwaarden vrijgelaten in een onderzoek naar bendevorming en brandstichting tijdens een aanval op een frituur. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Drie andere verdachten werden eerder door de onderzoeksrechter al vrijgelaten.

De feiten speelden zich zondag af in de nasleep van de derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge. Rond 18.30 uur bestormde een groep hooligans een frituur in de Brugse deelgemeente Sint-Pieters. Het zou gaan om aanhangers van Club Brugge die hadden gezien hoe supporters van Cercle er zaten te eten. De verdachten vernielden een ruit en gebruikten bij de feiten ook pyrotechnisch materiaal. 

Huisarrest

Het Brugse parket besliste om drie Bruggelingen van 29, 32 en 37 jaar oud en een 25-jarige man uit Oostkamp maandagnamiddag voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Die besliste om drie verdachten onder voorwaarden vrij te laten. Ze mogen onder andere geen contact hebben met andere supporters en krijgen huisarrest voor, tijdens en na de matchen van Club Brugge. 

Een verdachte werd door de onderzoeksrechter dus wel aangehouden op verdenking van bendevorming en brandstichting. Meester Kris Vincke bepleitte vrijdagochtend echter met succes de vrijlating van zijn cliënt. Het Brugse parket gaat niet in beroep tegen die beslissing, waardoor de Bruggeling de gevangenis dus onder voorwaarden mag verlaten.

Frituur vier seizoenen
Nieuws

Leden van harde kern Club Brugge vernielen deur van Brugse frituur na stadsderby

Ben Storme
Belga