Nieuws
 | update 

Hoog­leed­se bur­ge­mees­ter Fre­de­rik Demey­e­re trekt met nieu­we par­tij naar stembus

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Huidig burgemeester Frederik Demeyere en gemeenteraadsvoorzitter Arne De Brabandere trekken op 13 oktober met ‘Team Burgemeester, van & voor ons dorp’ naar de Hoogleedse kiezer. Dat maakten ze gisteren bekend. De nieuwe partij wil nog meer inzetten op een beleid op maat van Hooglede.

‘Team Burgemeester, van & voor ons dorp’ komt voort vanuit de lokale CD&V-afdeling, waarvan de twee initiatiefnemers deel uit maken. Met Frederik Demeyere hebben ze de huidige burgemeester in hun rangen, en de ambitie is om dat zo te houden. Ook met Arne De Brabandere beschikt de partij over bestuurservaring. Hij was twee jaar lang schepen en werd daarna gemeenteraadsvoorzitter.

"Beleid op maat van ons dorp"

De nieuwe partij wil vooral verder bouwen op de bestaande fundamenten zoals dienstbaarheid, samenwerking en luisteren naar de inwoners. “We willen met dit team echt kiezen voor een beleid op maat van ons dorp. In ons dorp doen we aan politiek van en voor alle inwoners. We willen tonen dat we door te luisteren en samen te werken steeds tot oplossingen kunnen komen. Zonder valse beloftes te doen.” stelt Frederik Demeyere.

Later maakt de partij haar kieslijsten bekend.

Lorenzo Dejonghe
Celien Tanghe