Nieuws

Hin­der van­af 15 april op de Staats­baan (N35) in Kortemark

Staatsbaan N35 Kortemark

Staatsbaan (N35) Kortemark

De Staatsbaan (N35) in Kortemark krijgt tussen de Jan Mioenstraat en de Hoogledestraat vanaf maandag 15 april een nieuwe laag asfalt. De werken zullen in 4 fases gebeuren. Tijdelijke verkeerslichten zorgen voor verkeershinder tijdens de werken, die zeker tot midden mei zullen duren. 

Het vele verkeer heeft het wegdek hard beschadigd. Met de werken wil Wegen en Verkeer het comfort van de weggebruikers verbeteren. 

Nieuwe verkeerssituatie

Voetgangers zullen geen problemen ondervinden. Zij kunnen de werfzone eenvoudig oversteken naar de andere zijde van de weg. Voor fietsers is het fietspad op de Staatsbaan afgesloten tussen de Aarsdamstraat en de Hoogledestraat. De Vrijbosroute is wel toegankelijk als verbinding naar Kortemark onder de Staatsbaan door. 

Tijdelijke verkeerslichten regelen tijdens de werken het autoverkeer. Busreizigers zullen hinder ondervinden op lijn 352. Het verkeer in de zijstraten van de Staatsbaan moet omrijden via de lokale aangeduide omleidingen. De Galgestraat en Hillebosstraat worden tijdelijk eenrichtingsstraten.

Alle informatie kun je terugvinden op wegenenverkeer.be/kortemark

Robbe Van Damme

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.