Nieuws

Haven Oos­ten­de koopt en reno­veert voor­ma­li­ge Zeevaartschool

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Haven Oostende zal de voormalige Zeevaartschool, waar momenteel haar kantoren zijn gevestigd, kopen en volledig renoveren en restaureren. Het gebouw uit 1931 is momenteel eigendom van de Vlaamse overheid.

Haven Oostende betaalt er 1 miljoen euro voor. Een grondige renovatie is noodzakelijk, want er zijn problemen met betonrot en stabiliteit. Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende: “Het verwerven de voormalige Zeevaartschool is een belangrijke mijlpaal voor Haven Oostende. Het is in ieders belang dat ons patrimonium respectvol en maatschappelijk verantwoord beheerd wordt. Met deze investering bevestigt Haven Oostende haar toewijding aan het versterken van haar positie en het stimuleren van duurzame groei en ontwikkeling in de regio, net zoals Stapelhuis Entrepot.”

Meerdere jaren

Haven Oostende zal tijdens de renovatie en restauratie verhuizen naar Stapelhuis Entrepot. De start van de renovatie en restauratie is gepland voor volgend jaar en zal meerdere jaren in beslag nemen.

Dirk Declerck, CEO Haven Oostende: “De zorg voor erfgoed en patrimonium is één van de 10 werven die in 2019 door het nieuwe bestuur vastgelegd werden. In 2020 werd het gerenoveerde douanegebouw verworven, nadien werd Stapelhuis Entrepot getransformeerd naar een landmark in de haven. De renovatie en restauratie van het Havenhuis is een volgende logische stap. De 3 gebouwen vormen samen met het havenkapiteinsgebouw, dat door het Vlaams Gewest gerenoveerd werd, een vier-eenheid.”

C Port Oostende Havenhuis 01
C Port Oostende Havenhuis 03
C Port Oostende Havenhuis 02
Schoola
Schoolb
Foto's Port Oostende
De redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.