Nieuws

Giraf­je Kundi overleden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Bellewaerde is het jonge girafje Kundi, dat in oktober in het Ieperse park werd geboren, gestorven. Gisteren hebben de verzorgers afscheid moeten nemen van het dier.

De dood van Kundi kwam zeer onverwacht.

De Rothschildgiraf werd op zondag 8 oktober 2017 geboren in Bellewaerde. Het dier werd door de dierenverzorgers met de fles opgevoed, want mama Simone geen interesse toonde in haar jong. De verzorgers hadden de giraf onlangs de naam Kundi gegeven, na de vele inzendingen van bezoekers. Gisteren heeft de giraf tijdens het eten zijn voederbakje omgestoten, waardoor hij werd opgeschrikt en zijn poot heeft gebroken.

"Door de complexheid van de breuk, kon het girafje niet meer gered worden en werd er beslist om het dier te laten inslapen," aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. "Het volledige team had een sterke band met Kundi, die ze de laatste maanden met de beste zorgen hadden omringd." Het dier zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Ben Storme