Nieuws

Geral­di­ne Chap­lin ‑doch­ter van- krijgt ster op filmfestival

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Actrice Geraldine Chaplin heeft een ster gekregen op het Filmfestival Oostende. De 78-jarige dochter van Charlie Chaplin onthulde vanwege de felle wind uitzonderlijk een duplicaat van de ster in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. 

Op de Walk of Fame op de zeedijk werden ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen de afgelopen jaren al heel wat grote namen uit de binnen- en buitenlandse filmwereld vereeuwigd. Dinsdag kwam daar een ster voor de Amerikaanse actrice Geraldine Chaplin bij. De ster werd onthuld in het bijzijn van Jessica Woodworth, de regisseur van de film 'Luka', waarin Chaplin een rol vertolkt.

"Je vond je eigen weg"

Woodworth had mooie woorden voor de actrice. "Ik heb al zo veel geleerd door samen met jou te werken. We hebben onderweg enorm veel plezier. Je talent zit misschien in je DNA, maar je hebt ook je eigen weg gevonden."  Ook Filmfestival-directeur Peter Craeymeersch was vol lof over Chaplin. "Het palmares van actrice Geraldine Chaplin is bijna niet samen te vatten. (lees verder onder de video)

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga