Nieuws
 | update 

Geen school­feest, maar wel pro­test na ont­slag van direc­teur basis­school in Mesen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De storm rond het ontslag van de directeur van de Vrije Basisschool in Mesen is nog niet gaan liggen. Vanmiddag zou het schoolfeest doorgaan, maar in plaats daarvan trokken ouders, leerkrachten en kinderen de straat op. Achter de schermen wordt intussen wel aan een oplossing gewerkt.

Vorige week liet de school weten dat het 'moeite had met het functioneren van de schooldirecteur', waarop de directeur werd ontslagen. Toen stuitte die beslissing al op veel protest van leerlingen en ouders. 

Geen schoolfeest

En dat protest is dus nog niet gaan liggen. Zaterdagmiddag stond het schoolfeest gepland, maar in plaats daarvan trokken ouders, leerkrachten en kinderen de straat op om duidelijk te maken dat ze zich niet neerleggen bij het ontslag. De ouders staan achter het beleid van de schooldirecteur, onder zijn leiding steeg het aantal leerlingen van 110 naar 140. 

De tegenkanting krijgt nu wellicht ook weerklank, want achter de schermen wordt aan een oplossing gewerkt in samenspraak met het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. 

Protest ontslag schooldirecteur Mesen
Protest ontslag schooldirecteur Mesen 2
Stefaan Six
Brian Dewulf