Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geboortebos per vergissing gemaaid

Geboortebos per vergissing gemaaid

Nieuws
12/07/2019

Op 2 maart 2019 plantten 76 Ieperse gezinnen elk een tiental jonge boompjes en struiken aan in het nieuwe Hamiltonpark, op de plaats van het vroegere Groenpark van de stad. Deze aanplanting kaderde in het project van de ‘geboortebomen’ dat reeds 20 jaar in nauwe samenwerking met de Ieperse Gezinsbond wordt uitgevoerd.

De aanplanting van het nieuwe geboortebosje gebeurde op twee plantzones, aan weerszijden van het evenementenplein binnen het Hamiltonpark. Tijdens een maaibeurt van het ongeveer 60 are grote grasplein werd helaas ook gemaaid op het oostelijke deel van de aanplanting. De aanplanting langs de westelijke randzone bleef volledig gespaard, het plantgoed groeit er trouwens voorspoedig op, ondanks de droogte.

Schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune betreurt het voorval: “Het stadsbestuur verontschuldigt zich bij de betrokken gezinnen. Deze fout zal zo spoedig mogelijk worden rechtgezet. In het najaar zal op dezelfde plaats een nieuw geboortebosje worden aangeplant. De betrokken gezinnen worden hierover aangeschreven, en zullen worden uitgenodigd om aan deze heraanplanting deel te nemen. Zo kunnen we het geboortebos in het Hamiltonpark volledig herstellen.”

Auteurs: