Nieuws

Fran­ky Demon opnieuw aan de slag, hij stopt niet met politiek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Franky Demon is niet van plan om te stoppen met politiek in Brugge. De Brugse schepen is sinds vandaag opnieuw aan de slag nadat hij op doktersadvies even afwezig was.

Drie weken geleden kreeg hij te horen dat hij niet langer een tandem vormt met burgemeester Dirk De fauw. Dat doorkruist zijn ambities om burgemeester van Brugge te worden. Nu klinkt Demon strijdvaardig en stelt hij het belang van de partij voorop.

"Afwerken waar we aan bezig zijn"

Franky Demon: “Het beste advies kwam van de dokter. Die zei van: als het emotioneel wat moeilijker is, neem dan nu geen beslissing. Wacht af tot het allemaal wat beter is. En gisterenavond zei mijn zoon die terug kwam van cursus: papa, heb je beslist? Ik zei: morgen gaan we aan de slag. We gaan hopelijk nog goed kunnen afwerken waar we aan bezig zijn. “

Dirk de fauw franky demon brugge
Nieuws

Brugse CD&V bevestigt: Dirk De fauw kandidaat-burgemeester voor volle zes jaar

"Of ik straks op de lijst van CD&V Brugge sta? Voorlopig wel nog ja. Maar één week in de politiek is een eeuwigheid.”

Franky Demon

Franky Demon vliegt er opnieuw in als schepen van Brugge. Enkele weken geleden dacht hij nog aan stoppen met politiek. Hij kreeg toen van een journalist te horen dat de tandem met burgemeester Dirk De fauw om samen naar de kiezer te trekken niet doorgaat. Al was dat wel zo afgesproken. Een slechte peiling in een krant gaf die doorslag. Bij Demon ging toen het licht even uit. “Je voelt je hart sneller kloppen. En op dat moment, zonder in detail te gaan, werd er gezegd dat ik beter even naar de dokter kon gaan. En de dokter nam wat kleine testen af en gaf als advies om beter wat rust te nemen.”

Demon trekt zich daarna even terug met familie en vrienden. Vandaag klinkt hij strijdvaardig en stelt hij het belang van de partij voorop. Maar kunnen hij en partijgenoot De fauw nog door dezelfde deur? “We kunnen professioneel samenwerken, het moet ook zo. We gaan verder werken. Op heel veel dossiers staan de neuzen in dezelfde richting. Het is nog elf maanden tot aan de verkiezingen. Dus ik denk dat we nu samen moeten verder werken om het goede beleid hier in Brugge hopelijk beloond te zien."

Jens Lemant
Ben Storme