Nieuws

Brug­se CD&V beves­tigt: Dirk De fauw kan­di­daat-bur­ge­mees­ter voor vol­le zes jaar

Dirk de fauw franky demon brugge

De Brugse CD&V heeft Dirk De fauw officieel aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. De partijraad steunt ook de ambitie van De fauw om -als hij wordt herverkozen- voor zes jaar burgemeesterschap te gaan.

Eigenlijk zou Dirk De fauw bij herverkiezing na vier jaar de burgemeestersjerp doorgeven aan schepen Franky Demon. De twee gaven daar vorig jaar zelfs een persconferentie over. Maar een slechte peiling in Het Nieuwsblad keerde het tij onlangs helemaal: De fauw wou toch gaan voor zes jaar burgemeesterschap.

"Dirk De fauw heeft zich geprofileerd als een ware burgervader, een ervaren bestuurder en met een diepe betrokkenheid bij de Brugse gemeenschap," zegt de partijtop.

"De steun van de partijraad weerspiegelt de eensgezindheid en vastberadenheid van de Brugse cd&v om ook gedurende de komende 6 jaar samen te werken met Dirk De fauw"

Persbericht Brugse cd&v

Franky Demon steunt de beslissing, en schaart zich achter de keuze voor zes jaar Dirk De fauw, zegt de partij in een persbericht. Al liet Franky Demon zelf eerder al weten dat dit een klap is. Al zeker tot na de herfstvakantie wil hij op de kwestie ook niet reageren.

Voorzitter Guy Rogissart verwoordt het dan maar zo: "Franky's steun aan Dirk en zijn vastberadenheid om zich samen met hem in te zetten voor een betere toekomst voor Brugge, zijn een lichtend voorbeeld van politieke samenwerking en loyaliteit."

Dirk de fauw franky demon brugge
Nieuws

Brugse burgemeester Dirk De fauw gaat toch voor volle 6 jaar als burgemeester

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse