Nieuws

Flits­ma­ra­thon: 4 op de 100 chauf­feurs reed te snel

2022-03-25 00:00:00 - Flitsmarathon: 4 op de 100 chauffeurs reed te snel

Bijna 4 op 100 chauffeurs is tijdens de flitsmarathon op 23 maart effectief geflitst. Dit is een teleurstellend resultaat, zegt de politie. Er werden bijna een miljoen voertuigen gecontroleerd.

En daarvan reed 3,82% van de chauffeurs te snel, een stijging met 1%. Vorig jaar was dat 2,78%. Een mogelijke verklaring hiervoor zou de nultolerantie kunnen zijn die verschillende trajectcontroles intussen hanteren.

Het aantal ingetrokken rijbewijzen is wel gedaald. Tijdens de vorige editie moesten 176 rijbewijzen worden ingetrokken, tegenover 75 bij deze editie. Een positief resultaat, want dat betekent dat veel chauffeurs die te hard reden, geen extreem zware voet hadden.

Toch spreekt de politie van een teleurstellend resultaat. “Snelheid blijft één van de hoofdoorzaken van dodelijke verkeersongevallen. De tragedie in Strépy-Bracquegnies van afgelopen zondag en andere recente rampen wijzen er jammer genoeg op dat te hard rijden nog steeds één van de "killers" op de weg is,” zegt de federale politie in een mededeling.

Ben Storme