Nieuws

Feest barst zater­dag­avond opnieuw los op Sink­sen Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de Sinksenfeesten gingen Kortrijkzanen en andere feestvierders zaterdag de tweede avond in. Hoewel de bezoekers vrijdag nog wat regen trotseerden, konden ze zaterdag wel in de zon een cocktail of mocktail drinken. Bekijk hieronder enkele beelden van het tweede luik van de Kortrijkse hoogdagen. 

Nog voor de zon onderging, of de wolken veranderden in duisternis, liep het Schouwburgplein al redelijk vol voor Polé Polé. Het tropische en zomerse concept weet de dansbenen van het publiek op te roepen met een resem dj's. Zaterdagavond mochten onder meer Nimbah Naye en Elin Valery het plein in vuur en vlam zetten. Later op de avond schakelden de feesten nog een versnelling hoger en dansten de Kortrijkzanen nog enthousiaster mee. Onder meer in de basketbalkooi aan de Leie doofde de muziek van 'Typisch Tachtig' zondagochtend pas om vier uur. 

Openluchtcinema met orkest

Wie een rustigere activiteit verkoos, kon terecht op de Broelkaai voor Cinemaximiliaan. Dat initiatief vertoont stomme films waarbij een live orkest de muziek voorziet. Het zwart-witte beeld is in de buitenlucht te zien op een scherm dat vlak naast het water staat. In het donker keken bezoekers aandachtig naar het verhaal en de muzikanten, of even naar de Broeltorens aan hun rechterzijde.

Politie monitort hele stad

Politiezone Vlas hield zaterdagavond opnieuw alle festiviteiten nauwlettend in de gaten. Vanuit een controlekamer volgden ze camerabeelden op verschillende locaties in de stad. Ook de hulpdiensten staan natuurlijk paraat voor eventuele incidenten. De eerste avond belandden zestien bezoekers in het ziekenhuis, vooral door drugs en alcohol. 

Beelden van tweede avond Sinksen

Sinksen24tent
Sinksen24zaterdag
Sinksen24polepole
Sinksen24schouwbur
Sinksen24controlekamer
Sinksen24plein
Robbe Wets