Nieuws

Exploi­tant gevon­den voor River Ter­mi­nal Roeselare

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Roeselare kunnen binnenkort de eerste schepen gelost worden op de rivierterminal aan de Schaapsbrug. POM West-Vlaanderen heeft met Transverium een uitbater voor de overslagplaats gevonden.

Zij zullen in staan voor het laden en lossen van schepen, en voorzien ook opslagruimte op de terminal. Daar zal er vooral plaats zijn voor bulkgoederen zoals zand en zout, maar ook voor stukgoederen zoals kratten en vaten is er plaats gereserveerd. De rivierterminal moet het transport over water nog meer op de kaart zetten in de regio.

Nicola Samyn, Transferium: "In Roeselare zijn er op vandaag nog geen mogelijkheden voor bedrijven die niet direct aan het water liggen, om goederen over te slaan via het water. En die bedrijven willen we nu voornamelijk bereiken. We willen bedrijven, die niet direct aan het water liggen, toch een oplossing bieden om hun goederen aan en af te voeren via het water."

“Dit is een goede zaak voor de binnenvaart en de geïnteresseerde bedrijven”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). “Maar de zoektocht naar een exploitant verliep stroef en een kandidaat-exploitant haakte in een eindfase van besprekingen af. Eind 2022 vreesde ik dat de nieuwe procedure opnieuw maandenlang zou aanslepen. Elk uitstel betekende ook een financiële domper, omdat er geen concessievergoeding was.”

 

Bekijk ook:

 

2023-05-30 00:00:00 - Exploitant gevonden voor River Terminal Roeselare - whatsapp_image_2023-05-30_at_11.54.24.jpeg
Ben Storme