Nieuws

Ern­sti­ge brand ver­woest stal­len van his­to­ri­sche hoe­ve in Ardooie waar vorig jaar fami­lie­dra­ma plaatsvond

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Koolskamp (Ardooie) heeft een brand ernstige schade veroorzaakt aan een historische hoeve uit de 19e eeuw, waar vorig jaar een tragisch familiedrama plaatsvond. Hoewel niemand gewond raakte, is de schade groot.

Rond 10.30 uur werd de brandweer opgeroepen naar de kruising van de Zwevezeelsestraat en de Laagstraat in Koolskamp. De brandweer trof een hevige brand in de oude stallen aan. Hoewel de brand snel onder controle werd gebracht, zijn de stallen volledig afgebrand.

Het is niet de eerste keer dat een brand plaatsvond in de oude hoeve. In mei 2023 veroorzaakte de oudere bewoner een brand in het woonhuis nadat hij het verlies van zijn echtgenote niet kon verwerken. Daarna stapte hij zelf uit het leven.

De zoon van het echtpaar bezoekt de plaats regelmatig voor onderhoud. De vijftiger was het gras aan het maaien toen hij een harde knal hoorde uit de stallen. Daar lagen diverse materialen en een personenwagen opgeslagen.

2023-05-03 00:00:00 - Tachtiger dood aangetroffen na brand in Ardooie
Nieuws

Tachtiger dood aangetroffen na brand in Ardooie

De explosie leidde direct tot een flinke brand. Het is mogelijk dat er iets mis is gegaan met een jerrycan gevuld met benzine die bij een generator stond. Verder onderzoek zal de exacte oorzaak van de brand moeten uitwijzen.

DSC 0434
DSC 0432
DSC 0426

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Redactie