Nieuws

Enor­me kerst­bal­len ver­sie­ren Muse­um Koers

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het wielermuseum Koers in Roeselare baadt nu al in een kerstsfeer. De gekende florist en decorateur Frederiek Van Pamel uit Brugge leefde zich artistiek uit in de benedenzaal. Het resultaat kan je tot 7 januari gaan bewonderen.

De installatie van Van Pamel is het ideale decor om met de feestdagen familiekiekjes te nemen. De grote kerstballen reflecteren de ruimte en de bezoeker. Van Pamel is gekend voor zijn werk op de hospitaalsite in Damme. Al enkele jaren zorgt hij er voor een unieke kerstsfeer. En net als daar is ook in Roeselare het uitgangspunt de ruimte.

Kunstwerk2

Frederiek Van Pamel: "Toen ik hier binnenkwam werd ik overweldigd door de lichtinval en ook door de architecturale lijnen en de patronen. We moesten groots werken om rust te creëren in die drukte.  De zilveren kerstballen reflecteren nu de ruimte én de bezoeker en tussen de hoge pilaren van de florale opstelling voelt die bezoeker zich als een kabouter in het bos."

Schepen Piet Delrue: "De kerstinstallatie is inbegrepen in de toegang tot het museum en dus gratis voor alle Roeselarenaars."

Kate Baert