Nieuws

Drie ver­dach­ten blij­ven in de cel voor roof­moord in Tielt

2023-09-22 00:00:00 - Roofmoord Tielt: twee verdachten langer in de cel

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie twintigers met twee maanden verlengd voor een roofmoord in Tielt. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Brandon D. (24) werd in augustus in zijn studio doodgeslagen door drie kameraden.

Brandon D. (24) werd op vrijdagochtend 11 augustus vorig jaar dood aangetroffen in zijn studio in de Kasteelstraat in Tielt. Het was al snel duidelijk dat de twintiger met geweld om het leven was gebracht. Een van de verdachten had zichzelf aangegeven bij de politie. Later werden ook twee andere jongens opgepakt.

De drie verdachten, kameraden van het slachtoffer, bekenden dat ze klappen uitdeelden. Maar ze ontkennen dat het de bedoeling was om hun vriend van het leven te beroven. Ze beweerden ook dat het slachtoffer nog leefde toen ze hem achterlieten. 

2023-08-11 00:00:00 - Verdacht overlijden in Tielt: parket start onderzoek
Nieuws

Verdacht overlijden in Tielt: parket start onderzoek

Conflict over drugs?

Mogelijk speelde een conflict over drugs een rol in de feiten, maar dat is nog onduidelijk. In eerste instantie werd het trio door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag en schuldig verzuim.

Een week later werd die kwalificatie uitgebreid naar roofmoord. Dat zou betekenen dat het geweld gepleegd werd om D. te kunnen bestelen of om na de diefstal te kunnen vluchten. De verdachten zouden de fiets en kledij van het slachtoffer hebben meegenomen.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga