Drie jaar met uit­stel voor finan­ci­eel direc­teur PZ Midow die 664.000 verduistert

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Guy S., voormalig financieel directeur van de politiezone Midow, is woensdag veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met uitstel voor verduistering.

Hij stal liefst 664.000 euro van zijn werkgever. "Eerst deed ik het uit noodzaak, maar gaandeweg gebruikte ik het geld om mijn dure levensstijl te bekostigen", gaf de beklaagde toe.

"Alles samen gaat het om meer dan 660.000 euro", zei de procureur tijdens de behandeling van de zaak. "De eerste afhalingen dateren van 2006. Om alles toe te dekken, vervalste hij documenten. Als financieel directeur genoot hij het vertrouwen van zijn werkgever. Dat vertrouwen heeft hij misbruikt om zijn dure levensstijl te bekostigen. Een strenge bestraffing is op zijn plaats." 

Slippery slope

De advocaat van de beklaagde wees erop dat zijn cliënt de feiten spontaan heeft bekend. "Na een zwaar fietsongeval in 2008 kreeg hij het financieel moeilijk. Hij wilde de gelden kortstondig gebruiken om bepaalde noden te ledigen, maar dat was natuurlijk een slippery slope. Het werd een soort verslaving."  Ondertussen heeft S. al een deel terugbetaald." 

De Kortrijkse rechter veroordeelde hem woensdag tot een celstraf van 3 jaar met uitstel. Hij moet nog 449.944 euro terugbetalen aan de politie. Hij mag 3 jaar geen rechtspersoon uitoefenen en wordt gedurende 10 jaar uit zijn rechten ontzet. 

Belga