Nieuws

DJ 4T4 (Hof Van Com­mer­ce) stelt docu over Arno voor: Rock n Roll Godverdomme”

2022-02-20 00:00:00 - Grote opkomst voor optreden Arno in Oostende

Op het filmfestival van Oostende is zondag een documentaire over zanger Arno Hintjens in première gegaan. Met 'Rock'n'Roll Godverdomme' brengt Kristof Michiels (50) een portret van de Oostendse zanger, die in 2022 nog een Lifetime Achievement Award kreeg op het filmfestival.

Kristof Michiels, ook bekend als DJ 4T4 bij 't Hof van Commerce, maakte het filmportret over Arno Hintjens met de steun van familie en vrienden van de Oostendenaar. 

"De documentaire toont Arno zoals hij echt was: zijn humor, sociaal engagement, surrealisme en puurheid. Het leven, het verleden en de vergankelijkheid, allemaal in zijn eigen woorden, dynamisch gemonteerd in een diepgaande trip met veel, heel veel muziek. Rock'n'Roll Godverdomme!", klinkt het bij Filmfestival Oostende

Allereerste master

In 2007 was Arno nog de master van de eerste editie van Filmfestival Oostende. Op de Zeedijk kreeg hij ook de eerste ster op de walk of fame. De zanger brak onder andere door dankzij de hit 'Oh la la la', die hij met TC Matic scoorde. 'Les Yeux de ma mère' werd in de Belpop 100 dan weer al drie jaar op rij tot beste Belgische nummer verkozen. In 2021 maakte hij ook de documentaire ''Charlatan, het leven van Arno Hintjens'. Datzelfde jaar, op een leeftijd van 72, bracht Arno de pianoplaat 'Vivre' uit. Vlak voor zijn dood kreeg Hintjens op het filmfestival van 2022 nog de Lifetime Achievement Award. Hij werd toen onthaald door talloze fans die samen een erehaag vormden.

2022-03-06 00:00:00 - Oostendenaars en fans vormen erehaag voor Arno
Nieuws

Oostendenaars en fans vormen erehaag voor Arno

Belga
Celien Tanghe