Nieuws
 | update 

Dirk Ver­wilst over nieu­we lijst: CD&V Tielt wil­de mij opzij schuiven”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Dirk Verwilst, de huidige burgemeester van Meulebeke, ontkent dat hij al van bij de fusiegesprekken met Tielt het idee had om met een eigen lijst op te komen, tegen de CD&V van Tielt.

Volgens Verwilst is zijn initiatief – Team Burgemeester - er gekomen omdat CD&V in Tielt hem opzij wilde schuiven. Er was een akkoord dat vier van de tien schepenen in de nieuwe fusiegemeente uit Meulebeke zouden komen. Maar zonder medeweten van Verwilst was CD&V Tielt al met andere partijen concrete afspraken aan het maken. Daardoor moest hij het heft in eigen handen nemen, zegt Verwilst.

Team Burgemeester Tielt-Meulebele
Nieuws

Politieke verrassing na fusie Tielt-Meulebeke: Dirk Verwilst (CD&V) verlaat z'n partij en richt met Tieltse oppositie "Team Burgemeester" op

“CD&V Tielt heeft gretig gebruik gemaakt van mijn afwezigheid door gezondheidsproblemen.”

Dirk Verwilst, burgemeester Meulebeke

“In die periode hebben ze de N-VA geconsulteerd en daar aan hen voorgesteld dat zij de ideale coalitie- of kartelpartner zouden kunnen zijn. N-VA heeft mij daarover gebeld en gevraagd of ik daarvan op de hoogte was. Dat was ik uiteraard niet. En dan is de molen versneld in gang gestoken en moest ik zien dat ik niet alleen achter bleef met mijn verweesde leden van de Lijst Burgemeester”, legt Verwilst uit.

Luc Vannieuwenhuyse, de burgemeester van Tielt en dus partijgenoot van Verwilst wil niet meer reageren op de hele heisa.

Stefaan Six
Celien Tanghe