Nieuws

Deze zomer extra trei­nen rich­ting kust en min­der tij­dens piekuren

Knokke station trein

©belga

Spoorwegmaatschappij NMBS zet tijdens de zomervakantie traditioneel extra treinen in op toeristische bestemmingen, zoals de kust en pretparken. Daarentegen rijden de meeste piekuurtreinen in die periode niet. Vorig jaar waren er acht procent meer treinreizigers in de zomer.

Opnieuw van de partij is de 'Kust-Express'. Dat zijn extra treinen naar de kust (Oostende, Blankenberge, Knokke en De Panne), zowel op weekdagen als tijdens de weekends.

De hele week door zullen er ook extra treinen rijden richting het pretpark Plopsaland in De Panne. Tegelijk zijn er ook extra treinen naar Planckendael in de week en in het weekend naar Walibi, Pairi Daiza en de Naamse gemeente Houyet voor een kajaktocht op de Lesse.

Goedkoper voor jongeren

Tijdens de vakantie rijden er minder treinen tijdens de piekuren. Zo zijn de meeste P-treinen afgeschaft, en op weekdagen rijden de meeste IC-treinen Kortrijk - Brussel - Schaarbeek niet in juli en augustus.

Nieuw tijdens de zomer is de 'Youth Holidays Combi'. Daarmee kunnen jongeren tussen 18 en 24 jaar voor 59 euro een hele maand in het hele land het openbaar vervoer gebruiken, dus ook bus, tram en metro.

Er zijn ook week- en maandabonnementen voor alleen de trein voor jongeren tot 26 jaar, en 'Discovery Tickets', een combi van een treinticket en de toegang tot een pretpark, dierentuin, museum...

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga