Nieuws

Deprez uit Kor­te­mark is West-Vlaam­se KMO van het Jaar

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

UNIZO West-Vlaanderen heeft Deprez uit Kortemark verkozen tot dé West-Vlaamse KMO van het Jaar. “Een bekroning op hun werk”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen. 

Er waren drie finalisten. ACD (uit Roeselare), Umbrosa (ook uit Roeselare) en Deprez (uit Kortemark) mochten meedingen naar de titel. Na een bedrijfsbezoek bij de drie finalisten, koos de jury uiteindelijk een winnaar. Verschillende criteria waaronder innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, marketing & communicatie werden beoordeeld.

Deprez bouwt onderdelen voor machines, bedoeld voor verschillende sectoren zoals de voeding. Jeroen Deprez: "We zijn trots op onszelf, trots op alle medewerkers. Dat geeft voldoening en die je kan doorgeven aan de medewerkers."

Johan Deprez: "Wij luisteren heel sterk naar de klanten. We proberen hun probleem zo goed mogelijk te begrijpen en gaan dan out-of-the-box, maar ook simpele oplossingen bedenken. Die voor hen de beste meerwaarde bieden, duurzaamheid, operationeel voor de mensen en de goederen."

Het bedrijf stoot nu als winnaar in West-Vlaanderen door naar de nationale verkiezing. Vanaf 19 november tot en met 27 november is er een publieksstemming die meetelt voor 15% van de score. Op 28 november moeten Jeroen en Johan Deprez dan een pitch doen voor de nationale jury. Op 6 december, tijdens het Topseminar in Antwerpen, wordt de nationale winnaar uiteindelijk bekend gemaakt.

Ben Storme