Nieuws

De Plat­se in Sint-Andries klaar voor de clash tus­sen Club en Cer­cle: Extra vaten maar ook prikkeldraad”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de Platse in Sint-Andries zijn ze helemaal klaar voor de Brugse derby nu zondag. De vaten bier liggen te wachten, de grote schermen staan klaar en de dj-set is geregeld.


Club Brugge is een punt verwijderd van hun 19de landstitel, en dus maken ze zich op de Platse klaar voor een 19de titelfeest. Nick Dhoest, Den Comptoir: “Zoals we andere keren doen, gaan we met tapinstallaties buiten staan. Iets meer of anders. Er wordt ook met een diskjockey gewerkt. Een beetje party maken, party in open lucht.”

Bier genoeg, of toch niet?

Hoe dan ook zullen de supporters op de Platse niet omkomen van de dorst. “Normaal gezien hebben we genoeg, maar we hebben al eens te kort gekomen. Nu hebben we toch wel gemaakt dat we echt gaan toekomen, denk ik toch. Ik hoop wel dat de supporters veel dorst gaan hebben.”

En terwijl de ene voldoende bier inslaat, legt de andere prikkeldraad op het dak. Steven Derynck, Frituur Carlos: “Dit jaar gaan we ons terug voorbereiden met de prikkeldraad. Zeker voor de veiligheid van iedereen, dat er niemand op het dak kruipt, met de zonnepanelen ook. Dus we gaan dat allemaal in goeie banen brengen, een beetje prikkeldraad errond, dat iedereen zich kan amuseren.”

Nu is het enkel nog aftellen naar zondag om half zeven.

2018-02-09 00:00:00 - Politie Brugge start onderzoek naar oerwoudgeluiden in Jan Breydel
Sport

Extra maatregelen voor risicomatch Club-Cercle: supportersgroepen scheiden en verbod om gezicht te bedekken

De redactie