Nieuws

Coro­na­be­smet­ting in bui­ten­school­se opvang Zonnebeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Donderdag is in de buitenschoolse kinderopvang "Bondgenootje" in Zonnebeke corona vastgesteld bij één van de begeleidsters. Om verspreiding te voorkomen is de locatie Zonnebeke, met twee bubbels, gesloten. Quarantaine wordt daar verplicht.

Het gaat specifiek om een besmetting die is vastgesteld in de lagereschoolbubbel. Het personeelslid waarbij de besmetting is vastgesteld, krijgt de nodige verzorging en heeft "Bondgenootje" meteen verlaten. De kinderopvang nam contact op met de arts van Kind en Gezin. Er is meteen een contactonderzoek gestart en de begeleiders uit de getroffen locatie worden getest.

Beide bubbels gesloten, verplichte quarantaine

Om verdere verspreiding de voorkomen is de locatie Zonnebeke, die twee bubbels telt, meteen gesloten. De kinderen én de medewerkers die tot de bubbel horen waar de besmette begeleidster werkte, worden verplicht veertien dagen in quarantaine geplaatst. Zij moeten ook een coronatest ondergaan bij de huisarts.

De kinderen en de medewerkers van de andere bubbel, wordt sterk aangeraden om langs te gaan bij een huisarts en ook een coronatest te ondergaan. De kinderen uit die bubbel die volgende week naar de centrale locatie in Beselare gaan voor kinderopvang, moeten zeker een test afleggen.

Lees ook:

Bart Coopman