Nieuws

Con­cert The Gre­at War Remem­be­red’: Oor­lo­gen zijn helaas nog altijd bran­dend actueel”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Morgen 11 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. En een vaste waarde op wapenstilstand is ‘The Great War Remembered’. Het concert in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper dompelt het publiek onder in de sfeer van De Groote Oorlog. 

Het herdenkingsconcert in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper voert ons 100 jaar terug in de tijd. Maar de paralellen met vandaag zijn nooit ver weg. Wouter Deprez: " In Oekraïne is het bezig. Dat voel ik. Ik herken het. Het is datzelfde ingraven en alles plat smijten en vechten voor centimeters."

Concert02

"We leven in turbulente tijden. Je kunt je nu beter voorstellen wat er zou kunnen gebeuren."

Wouter Deprez

Mathieu Mottrie, Last Post Association: "Het is zeker nog altijd brandend actueel. Helaas, oorlog is nog altijd bezig. We hebben in die 100 jaar nog niet geleerd en dat houdt de mensen ook bezig."

Wouter Deprez vertelt over de littekens die nog altijd zichtbaar zijn in het landschap. En Bert Ostyn brengt drie eigen composities van Absynte Minded.  "Er zijn drie nummers van Absynthe Minded die ze bewerkt hebben, wat ik een eer vind. En ik heb heel veel zin om te gaan zingen. Het is eigenlijk de max om het te doen. Het is een groots geluid, fantastisch koor, mooi orkest."

En dat orkest is de Koninklijke Harmonie Ypriana onder leiding van Nico Logghe. Eén van de drie concerten op 11 en 12 november is intussen al uitverkocht.

Stefaan Six