Nieuws

Col­lec­tie RAM Ouden­burg ook thuis digi­taal te bekijken

2018-02-21 00:00:00 - Collectie RAM Oudenburg ook thuis digitaal te bekijken

De collectie archeologische voorwerpen van het Romeins Archeologisch Museum (RAM) in Oudenburg mag beschouwd worden als één van de belangrijkste voor de laat-Romeinse archeologie in de Lage Landen.

De collectie bevat onder meer munten, mantelspelden, kunstig versierde gordelgespen, wapens en uitrusting, glas en aardewerk. De voorwerpen zijn grotendeels afkomstig van de archeologische opgravingen van het fort en van de grafvelden net buiten de stad. "Afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het fotograferen van de collectie. Zo kan er ten allen tijde gebruik gemaakt worden van deze foto’s, maar misschien nog belangrijker is dat een groot deel van onze collectie nu ook digitaal bekeken kan worden op de webpagina van Erfgoedinzicht", zegt stadsarcheoloog Wouter Dhaeze. Zeven vondsten worden momenteel in de kijker geplaatst, maar via de zoekfunctie kun je verder snuisteren in de collectie van het RAM via www.erfgoedinzicht.be/oudenburg.

Trots op verleden

"Het digitaal ontsluiten van de collectie is een belangrijke stap in de verdere modernisering van het museum. Onze eigentijdse aanpak van de educatieve werking voor kinderen en scholen kan al rekenen op heel wat succes. Nu kunnen geïnteresseerden ook van thuis uit onze schatten van dichtbij bekijken en brengen we het museum echt naar de mensen toe. Oudenburg mag best nog wat trotser zijn op haar Romeins verleden", vult schepen voor Cultuur en Erfgoed Peter Velle aan.

De redactie