Nieuws

Bur­ger­plat­form over­han­digt 1.200 bezwaar­schrif­ten aan Lich­ter­vel­de, gemeen­te steunt actiegroep

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Lichtervelde heeft het burgerplatform ‘Leefbaar E403’ 1200 bezwaarschriften afgegeven aan het gemeentebestuur.  Het openbaar onderzoek loopt morgen af, ook de gemeente Lichtervelde geeft negatief advies.

De delegatie van het burgerplatform Leefbaar E403 gaf vanmorgen twee volle dozen met bezwaren af aan de burgemeester en een schepen van Lichtervelde. Samen goed voor 1.200 bezwaarschriften, verzameld op een viertal info-avonden.

" Ik hoop het dat er naar geluisterd wordt, maar voorlopig geven ze geen krimp om toegevingen te doen."

Francky Snaet, Burgerplatform Leefbaar E403

Als de bezwaren van andere actiegroepen worden bijgeteld, komt de teller op zo’n 2.500 bezwaren. Ook Lichtervelde steunt het burgerplatform. Maandag gaf de voltallige gemeenteraad een ongunstig advies tegen de Ventilus-plannen zoals ze nu voorliggen.

"We beseffen heel goed dat de impact die zo'n pilonen hebben in onze gemeente voor de mensen die er onder of nabij wonen heel sterk is," zegt burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn. "Daarin willen we zeker de bevolking steunen in hun vragen en bezwaren die ze maken bij de komst van die pilonen."

2022-05-29 00:00:00 - Burgerplatform plaatst borden tegen Ventilusproject
Nieuws

Burgerplatform plaatst borden tegen Ventilusproject

Openbaar onderzoek loopt af

Opvallend: ook de gemeente Hooglede, die nochtans niet op het tracé ligt, tekent bezwaar aan. 

Het openbaar onderzoek loopt nog tot morgen. Daarna gaat een planteam aan de slag met alle bezwaren. Vlaanderen heeft 180 dagen de tijd om te beslissen om door te gaan of de plannen nog te wijzigen.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Lorenzo Dejonghe