Nieuws
 | update 

Onge­hoord. We die­nen zelf klacht in’: korps­chef Nico Pae­lin­ck rea­geert voor eerst op huiszoekingen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op een spoedzitting van het politiecollege van de politiezone Westkust hebben de burgemeesters hun vertrouwen in korpschef Nico Paelinck bevestigd. Volgens het politiecollege was van een aanbesteding geen sprake bij het plaatsen van beveiligingscamera's tegen mensensmokkel. De korpschef reageert voor het eerst en zal zelf klacht indienen voor lasterlijke aangifte, zegt hij aan onze redactie.

In het persbericht van de politiezone Westkust wordt opgemerkt dat Nicholas Paelinck en burgemeester van De Panne Bram Degrieck officieel niet op de hoogte zijn van de inhoud van het gerechtelijk onderzoek. "In persberichten werd gelezen dat het onderzoekers zich zouden richten op een dossier inzake de plaatsing van beveiligingscamera's op een gebouw in De Panne", klinkt het. Volgens de politiezone hebben de korpschef, de burgemeester en de gouverneur inderdaad hard aan dat dossier gewerkt.

Bram Degrieck
Nieuws

Degrieck blijft voorlopig aan als burgemeester De Panne, gouverneur valt uit de lucht

"Volste vertrouwen in korpschef"

In die omstandigheden werd het politiecollege van de politiezone Westkust woensdagochtend met spoed samengeroepen om het cameradossier te bespreken. De proefopstelling van het bewuste camerasysteem kadert in de strijd tegen mensensmokkel en transmigratie en werd integraal bekostigd door de UK Border Force. Dit zou volgens de politie in alle openbaarheid en na bemiddeling door de gouverneur gebeurd zijn. "Van een aanbesteding is aldus geen sprake. De burgemeesters behouden hun volle vertrouwen in de korpschef Nicholas Paelinck en twijfelen niet aan diens integriteit noch aan de integriteit van de burgemeester van De Panne."

2020-06-08 00:00:00 - PZ Westkust zet thermische camera in tegen mensensmokkel
Nieuws

PZ Westkust zet thermische camera in tegen mensensmokkel

Camerasysteem zo snel mogelijk opnieuw installeren

Daarnaast spreekt het politiecollege de hoop uit dat het camerasysteem zo snel mogelijk opnieuw geïnstalleerd wordt. De camera, die op het strand en de zee gericht staat, zou immers cruciaal zijn om mogelijke verdrinkingen van bootvluchtelingen te signaleren en in kaart te brengen.

Donderdagavond zal om 17 uur een openbare informatiezitting gehouden worden in de raadzaal van het gemeentehuis van Koksijde. Het politiecollege zal er antwoorden op de eventuele vragen van de raadsleden.

Belga