Nieuws

Brug­ge­lin­gen schrij­ven boek over konin­gin Mathilde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In januari wordt koningin Mathilde 50 jaar en zit ze tien jaar op de troon. Brigitte Balfoort uit Brugge schreef een boek over haar, samen met Joëlle Vanden Houden. Een biografie met veel foto's en ook over haar band met West-Vlaanderen, waar de roots liggen van de familie d'Udekem d'Acoz.

De koningin groeide op in de Ardennen maar de roots van haar grootouders aan vaders kant liggen in West-Vlaanderen. Bijna elk weekend gingen zij met het hele gezin d'Udekem vanuit de Ardennen naar Proven (deelgemeente van Poperinge) waar ze er het weekend doorbrachten bij de familie. Mathilde ging daar op bezoek bij haar grootmoeder en haar nonkels.

De auteurs van het boek: Brigitte Balfoort en Joëlle Vanden Houden volgen de koningin al meer dan 20 jaar. Het was vooral moeilijk om verrassende foto's te vinden, want iedereen kent de foto's die het nieuws halen, maar de auteurs zagen soms kleine detail die zomaar voorbij zijn gegaan. Elke foto in het boek heeft daarom zijn verhaal.

 

Naast de klassieke foto's waarop je Mathilde handjes ziet schudden, zijn er ook vele andere foto's van de koningin. Op die manier proberen de makers een beeld te schetsen hoe Mathilde echt is. Het eerste exemplaar werd geschonken aan de koningin. 

 

2022-11-27 00:00:00 - Bruggelingen schrijven boek over koningin Mathilde - whatsapp_image_2022-11-25_at_16.10.05_1.jpeg
Redactie