Nieuws

Samen lezen: zo viert Brug­ge Wereldboekendag

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een opmerkelijk initiatief vandaag op Wereldboekendag in Brugge. Naast de vele voorleesmomenten in scholen probeert de stad ook volwassenen samen aan het lezen te brengen.

Er waren zogenoemde slowreading-sessies op verschillende locaties in de Brugse binnenstad. Onder meer in de goudlederbehangzaal in het Brugse Vrije. Vanmiddag was die voorbehouden voor collega's ambtenaren en mensen die gewoon rustig samen willen lezen in de middagpauze. Audrey Van den Bogaerde, educatief medewerker bibliotheek Brugge: “We willen echt een laagdrempelig moment creëren waarin mensen samen kunnen lezen, op hun gemak. Even een uurtje tijd vrijmaken om toch nog eens te lezen. We hebben allemaal een druk leven. We hebben heel veel werk... en heel weinig tijd om te lezen... ”

Samenlezen1
Samenlezen2
Samenlezen3
Samenlezen4

“We hebben allemaal een druk leven. We hebben heel veel werk... en heel weinig tijd om te lezen... ”

Audrey Van den Bogaerde

Voordeel aan samen lezen is ook dat je ziet wat anderen aan het lezen zijn. An Desmedt, lezer: “Ik lees momenteel 'Wat we niet vertelden'. Het gaat over vrouwelijke spionnen in de Koude Oorlog. Ik hou van historische romans en dit boek is mij aangeraden door de Leestipper.”

Ode aan de boeken en het lezen

Ook in het Arentshuis, wat verder op langs de Dijver, zijn collega's samen om te lezen. Het is een eerbetoon aan de literatuur. Brugge sluit de Wereldboekendag vanavond af met een literaire wandeling langs de bib en de Brugse boekenwinkels.

Stefaan Kerger
Ben Storme