Nieuws

Man die ver­dacht wordt van brand­stich­ting in huis van broer, blijft in de cel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een 32-jarige man die verdacht wordt van brandstichting in Jonkershove, bij Houthulst, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. De man was zelf niet aanwezig en hij heeft nog niet bekend.

De brandweer van de zone Westhoek werd vorige week vrijdag opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in de Eendrachtstraat in Jonkershove. Bij aankomst van de brandweer stond de woning al in lichterlaaie en was er ook hevige rookontwikkeling. In het huis bleek niemand aanwezig te zijn. De brandweer kon de naburige woningen vrijwaren.

Al gauw waren er vermoedens van kwaad opzet. Een man van 32 jaar werd aangehouden voor brandstichting. Het gaat om K.K., de broer van de eigenaar van de woning. K.K. reed in september vorig jaar een fietser dood met zijn bestelwagen. Hij was toen onder invloed van de zombiedrug flakka.

Brand2
Nieuws

Man die in september dodelijk ongeval veroorzaakte, nu ook aangehouden voor brandstichting in woning van zijn broer

Vrij onder voorwaarden

De man werd op 15 april veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Omdat hij toen al een derde van de 2,5 jaar effectief had uitgezeten, kwam hij ook meteen vrij, zij het onder voorwaarden: een alcohol- en drugsverbod.

Het is niet duidelijk of K.K. tijdens de brandstichting opnieuw onder invloed was van de gevaarlijke zombiedrug flakka. Maar hij was zeker onder invloed van iets en daarmee heeft hij zijn voorwaarden geschonden.

Kate Baert