Nieuws

Bis­schop Lode Aerts bezoekt gei­ten­boer­de­rij in Klemskerke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Speciaal bezoek vandaag op geitenboerderij 't Reigershof van Renaat Devreese in Klemskerke. Bisschop Lode Aerts kwam langs om te zien hoe je op duurzame manier aan landbouw kan doen. Hij kon er ook proeven van de producten die de geitenboer via de korte keten aanbiedt aan de consument.

De bisschop gaat de boer op naar aanleiding van de verjaardag van de encycliek "Laudato si" uit 2015, waarin de paus pleit voor de globale aanpak van socio-ecologische problemen. Lode Aerts:”Het is één van de belangrijkste teksten van paus Franciscus. "Het is één van de belangrijkste teksten van paus Franciscus. Het is een pleidooi, niet alleen voor christenen en kerkgangers. Een pleidooi dat veel invloed heeft tot nu toe, om ecologie, en evengoed landbouw en industrie dichter bij elkaar te brengen."

Bisschop1
Bisschop2
Bisschop3

De landbouw zit in zwaar water, en daar hebben de boeren schoon genoeg van. De jongste maanden kwamen ze massaal op straat. Het boerenprotest klonk luid. Renaat Devreese:”Ik was best wel verrast dat er vanuit die hoek interesse kwam. Ik zag een boekje dat de paus Franciscus negen jaar geleden heeft geschreven over ecologie, klimaatverandering, en een sterke nadruk op agro-ecologische landbouw. Ik wist dat niet en ben blij verrast. Ik moet dat zeker eens lezen."

Redactie