Nieuws

Bij­na 70.000 West-Vla­min­gen inge­schre­ven voor groeps­aan­koop groe­ne energie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een week voor de deadline hebben al bijna 70.000 West-Vlaamse gezinnen zich ingeschreven voor de groepsaankoop gas en elektriciteit van de provincie. Nochtans zorgde het wantrouwen tegenover leverancier Mega vorig jaar ervoor dat slecht een vierde van de geïnteresseerden zich intekende.

Nog tot en met 7 februari kan je je inschrijven voor de groepsaankoop groene energie van de provincie West-Vlaanderen. 67.135 particulieren deden dat al en ook 3.048 bedrijven en verenigingen schreven zich in.

Twijfel

Vorig jaar waren er een kleine 90.000 geïnteresseerden (een record, red.), maar toen bekend raakte dat Mega toeleverancier zou worden, sloeg de twijfel toe bij velen. Amper 23.000 West-Vlamingen tekenden daarna effectief in op het voorstel.

De twijfel had vooral te maken met het wantrouwen tegenover de energieleverancier. Ook de onzekerheid voor een variabel contract speelde een grote rol.

Vertrouwen niet verloren

Nu blijkt het vertrouwen niet verloren. Na de deadline van 7 februari, volgt een dag later de veiling tussen de energieleveranciers plaats. Alle geïnteresseerden krijgen eind februari een persoonlijk voorstel, waarop ze kunnen zien hoeveel ze kunnen besparen. Bij eerdere groepsaankopen bespaarden deelnemers gemiddeld 200 euro.

Tot en met maandag 27 maart heb je dan de tijd om aan te geven of je op het voorstel ingaat.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere