Nieuws

Bel­le­wae­r­de vangt twee beren uit Oek­ra­ï­ne op

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Pretpark Bellewaerde uit Ieper vangt twee beren op die uit Oekraïne komen.

De zoo waar ze verbleven, is vernield door de oorlog. De beren zijn eerst opgevangen in Polen, maar daar moeten ze weg. Het natuurhulpcentrum uit Oudsbergen is ze gaan halen. Het centrum coördineert de opvang van diverse dieren van de zoos in Oekraïne. Zij hadden de vraag gesteld of Bellewaerde Park ervoor open stond om dieren een tijdelijk verblijf te geven. “Als dierentuin heeft Bellewaerde Park de doelstelling om diersoorten te beschermen. Uiteraard waren we overtuigd om te helpen toen ons deze uitzonderlijke vraag werd gesteld. Bellewaerde Park heeft de nodige faciliteiten en expertise om dieren op te vangen en medisch op te volgen,” aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde.

Het publiek zal de twee beren niet kunnen zien in Bellewaerde. De dieren gaan er twee maanden in quarantaine.  “Deze periode maakt het mogelijk om de dieren van dichtbij dagelijks te observeren en de nodige testen uit te voeren in een gecontroleerde omgeving. Bij het optreden van eventuele ziektesymptomen kan hierdoor meteen ingegrepen worden.”

Na hun quarantaineperiode in Bellewaerde Park, keren de dieren terug naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Van daaruit zullen ze doorreizen naar Wildwood Trust in Engeland, waar ze kunnen verblijven tot het veilig is om terug te keren naar Oekraïne.

 

Redactie