Nieuws

Bege­leid­ster BKO Zon­ne­be­ke test positief

2020-10-26 00:00:00 - Begeleidster BKO Zonnebeke test positief

Nadat vorige week een begeleidster van BKO Passendale positief testte op het Covid-19 virus, is nu ook de buitenschoolse kinderopvang in Zonnebeke getroffen.

Zondag kreeg het gemeentebestuur bericht dat één van de begeleidsters uit de BKO Zonnebeke positief testte op het Covid-19 virus. Zij werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst en alle ouders die gebruik maken van de kinderopvang werden per mail verwittigd.

Het gemeentebestuur nam zondag ook contact op met de arts van het Agentschap Opgroeien. Na dit contact bleek dat de kinderen die vorige dinsdag, woensdag of donderdag naar de kinderopvang kwamen, als een laag-risico contact beschouwd kunnen worden. Zolang ze geen symptomen vertonen, hoeven zij niet in quarantaine en kunnen ze dus naar school en naar de opvang blijven gaan. Maar vrijetijdsactiviteiten en sociale contacten kunnen niet gedurende 14 dagen. "Tijdens deze 14 daagse periode moet de omgeving alert zijn. Vertonen de kinderen symptomen, dan moet er onmiddellijk contact worden opgenomen met de huisarts," zegt schepen Joachim Jonckheere.

De kinderen die vorige week maandag of vrijdag kwamen, lopen geen risico en mogen hun activiteiten wel verderzetten. De kinderopvang in Zonnebeke blijft momenteel gewoon open. Er zijn voldoende begeleidsters beschikbaar om de kinderen in deze locatie op te vangen.

 

De redactie