Nieuws

Bedrij­ven zoe­ken werk­ne­mers bij Feda­s­il in Koksijde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Twintig werkgevers uit de regio Westkust hebben deze namiddag aan een jobbeurs meegedaan, georganiseerd door Fedasil. In het opvangcentrum van Koksijde verblijven op dit moment 280 mensen in een asielprocedure. De jobbeurs is er voor hen.

Een 20-tal werkgevers uit de grote omgeving van het centrum stelden er hun vacatures open voor de specifieke doelgroep van mensenin een asielprocedure. Hetgaat vaak om jobs waar moeilijk een invulling voor gevonden wordt. Een overzicht van de brede waaier aan deelnemende werkgevers: Accent Veurne, Axintor, i-mens, Carrefour, Travi, Kringwinkel WEST, Mc Donalds, Burger King, DUCO, Modern Shop Nieuwpoort, Plopsaland, WZC Dunecluze, ’t Liefoord Koksijde, De barkentijn, Price & quality group, SAMEN ONDER 1 DAK, De Brabandere.

 

vzw Vlucht Vooruit bereidde samen met de bewoners hun curriculum vitae voor. Zij waren samen met de organisaties Jobroad en Vdab ook aanwezig op de jobdag zelf, als ondersteuning bij praktische vragen. De meet & greet tussen werkgevers en werknemers ging door in het restaurant van het Opvangcentrum in Koksijde.

Bart Coopman
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville