Beau­li­eu sluit ook tuft- en finis­hing­af­de­ling kunst­gras bij BFS Euro­pe (voor­ma­li­ge Oro­tex) in Oostro­ze­be­ke: 30 jobs bedreigd

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Textielbedrijf Beaulieu International Group sluit ook de tuft- en de finishingafdeling van kunstgrasproductie in zijn vestiging BFS Europe (voormalige Orotex) in Oostrozebeke. Dertig jobs staan daar op de helling, zegt het ABVV. Beaulieu wil trouwens ook zijn garenvestiging in Komen, in de provincie Henegouwen, sluiten. Daar staan er 140 banen op de tocht. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt.

Met de sluiting zou de garenafdeling van Beaulieu, B.I.G. Yarns, uit België verdwijnen. Volgens de vakbonden verhuizen de activiteiten naar Comines in Frankrijk, enkele kilometers verderop. De afdeling maakt garens die gebruikt worden in vloerkleden en automatten.

Orotex oostrozebeke

De intentie tot sluiting is aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De informatie- en consultatiefase die voorzien is in de wet-Renault bij grote herstructureringen, gaat van start op 11 juni. De vakbonden zijn verbaasd over de timing, omdat er economische werkloosheid is van 3 tot 13 juni en het personeel dus niet aanwezig is.

Ook ontslagen in Wielsbeke

Ongeveer anderhalf jaar geleden had Beaulieu al een afdeling van de garendivisie in Komen gesloten ten voordele van de vestiging in Frankrijk. Toen waren er enkele tientallen jobs bedreigd.

Beaulieu International Group stelt wereldwijd meer dan 4.900 mensen tewerk. Midden april kondigde de textielgroep ook een reorganisatie aan in de bedrijfseenheid 'Floor Solutions' in Wielsbeke, met onder meer de geplande stopzetting van de productie van luxe vinyltegels. Daarbij kunnen tot 95 banen verdwijnen in België.

415 BB LINK Sbeaulieu
Nieuws

95 banen op de tocht bij Beaulieu in Wielsbeke

Belga
Andy Debo