Nieuws

Bart Tom­me­lein offi­ci­eel lijst­trek­ker voor Trots op Oostende

Trots op oostende

Bart Tommelein is officieel aangeduid als lijsttrekker van de brede stadslijst Trots op Oostende. Er was geen tegenkandidaat, Tommelein is na geheime stemming unaniem verkozen.

Trots op Oostende is de lijst met kandidaten van onder andere Open VLD, Groen en CD&V, aangevuld met onafhankelijken. De top 3 van die lijst is nu volledig: Natacha Waldmann (Groen) staat op de tweede plaats, Bart Plasschaert (CD&V) zal op de derde plaats staan.

De drie partijen zitten nu ook samen in het stadsbestuur. De vierde bestuurspartij in Oostende, N-VA, besliste eerder om niet mee te stappen in die brede stadslijst. Maar de stadslijst is wel nog niet compleet: "In de komende weken zal elke partner van ‘Trots op Oostende’ verder werken en de zoektocht starten naar kandidaten voor de gezamenlijke lijst."

2023-04-21 00:00:00 - Bart Tommelein stopt met nationale politiek, 'volledig concentreren op Oostende'
Nieuws

Bart Tommelein stopt met nationale politiek, 'volledig concentreren op Oostende'

"Op de lijst zal ook plaats zijn voor minstens 3 onafhankelijke kandidaten die trots zijn op onze stad en samen willen werken om onze stad nog beter te maken."

Persbericht Trots op Oostende

"We willen samen verder omdat we de afgelopen jaren bakens verzet hebben voor onze stad en we dit de komende jaren willen blijven doen," zegt Tommelein. "We begrijpen dat de veranderingen heel wat teweeg hebben gebracht in onze stad maar geloven dat ze zorgen voor een grotere leefbaarheid in onze stad."

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse